Een speedboot verzekeren, altijd een prima idee

Heel wat mensen dromen ervan om ooit eigenaar te worden van een eigen speedboot. Op het ogenblik dat die droom bewaarheid wordt spreekt het voor zich dat je deze speedboot vervolgens graag zo optimaal mogelijk zal willen beschermen tegen mogelijke schade die eraan op kan treden. Wanneer dat eveneens geldt voor jou zal je graag meer te weten willen komen over je speedboot verzekeren. Akkes wat je hierover graag zal willen weten laten we je graag ontdekken door middel van de informatie die speciaal voor jou hieronder op een rijtje werd gezet. Zo weet je zeker dat je voor wat jouw speedboot verzekeren niets aan het toeval over wordt gelaten.

Waarom is je speedboot verzekeren belangrijk?

Een speedboot verzekeren is hier in Nederland niet bij wet verplicht. Dit betekent meer concreet dat het de keuze is van de eigenaars van een dergelijke boot zelf om te bepalen of ze deze gaan laten verzekeren of niet. Dit gezegd hebbende is het zo dat experten altijd aanraden om een boot te laten verzekeren. Dat is niet in het minst het gevolg van het feit dat:

  • Er in het buitenland wel degelijk een wettelijke verplichting kan gelden;
  • In bepaalde gevallen ook hier in Nederland een verplicht bestaat;

Een speedboot verzekeren zorgt er bijvoorbeeld voor dat je altijd zonder probleem zal kunnen aanleggen in eender welke haven. Bovendien is het zo dat ook het varen door bepaalde wateren nooit een probleem zal opleveren. Ben je van plan om deel te nemen aan een wedstrijd? Ook in dat geval kan een speedbootverzekering daarvoor gelden als belangrijke vereiste.

Hoe kan je een dergelijke verzekering afsluiten?

Sta er bij een speedboot verzekeren in de praktijk altijd bij stil dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen een aantal verschillende soorten verzekeringen. We maken voor het verzekeren van een speedboot dan ook een onderscheid tussen de volgende drie verzekeringspolissen:

  1. De standaard WA-verzekering voor schade aan derden;
  2. De WA+ beperkt cascoverzekering voor speedboten;
  3. De WA+ volledige cascoverzekering voor speedboten;

Voor welk type speedbootverzekering jij finaal gaat kiezen zal niet alleen bepalend zijn voor de dekkingen waar je op kan rekenen, maar ook voor de hoogte van de verschuldigde premie.

Besparen op je speedboot verzekeren? Niet altijd een goed idee!

Het spreekt voor zich dat een speedboot verzekeren in de praktijk altijd bepaalde kosten met zich meebrengt. Daar kan je niet van onderuit. Voor heel wat mensen geldt echter dat ze in de praktijk toch op zoek gaan naar manieren om die kosten te kunnen drukken. Op zich is dat ook niet meer dan logisch. Het is namelijk zo dat veel mensen de kosten voor verzekeringen bestempelen als verloren geld. Ondanks het feit dat dit niet helemaal correct is, is het natuurlijk wel zo dat het begrijpelijk is dat mensen de hoogte van hun verzekeringspremie graag willen drukken.

Hou er wat dit betreft bij een speedboot verzekeren wel rekening mee dat het drukken van de verzekeringspremie tot gevolg kan hebben dat er ook bepaalde (belangrijke) dekkingen zullen komen te verdwijnen. Stel jezelf in de praktijk dan ook altijd de vraag hoe interessant het precies is om ervoor te kiezen om de premie van je speedbootverzekering te proberen drukken.

Scroll naar boven