De meest verkochte auto wereldwijd 2022

Het Honda Accord, verkocht 42.039 eenheden in Q1 2022, nam een grote hit en daalde 10 procent vanaf 2021. Het is waarschijnlijk dat deze daling te wijten was aan een verschuiving van de vraag. Desondanks steeg de verkoop van middelgrote coupes, kleine saloons en hatchbacks een beetje. Toyota, Honda en Nissan blijven de wereldmarkt domineren, terwijl Ford en Chevrolet hun weg naar de top tien vinden.

Tesla zet ondertussen zijn winnende reeks voort. De Model Y, de Company Electric Crossover, is op weg om dit jaar de best verkopende auto van de wereld te worden. CEO Elon Musk heeft zelfs beweerd dat het model Y in 2023 wereldwijd het best verkopende voertuig zal zijn op basis van inkomsten.

Ondertussen heeft de Honda Civic dit jaar verschillende plaatsen op de lijst laten vallen, deels vanwege een dramatische daling van de verkoop in maart. De auto bevindt zich momenteel in zijn 11e generatie en is gebouwd op een duurzamer platform. Het beschikt ook over LED -lichten voor en achter en een optioneel LCD -stuurprogramma’s display. Bovendien heeft het draadloze Apple CarPlay en Android Auto Integration.

De best verkopende auto’s in de Verenigde Staten blijven de Toyota Camry en het Honda Accord. Deze modellen zijn goedkoper dan SUV’s en zitten vol met de nieuwste gemaks- en veiligheidsfuncties. Bovendien zijn ze licht in gewicht, waardoor ze zuiniger efficiënter zijn. Sommige van deze voertuigen zijn zelfs zo populair, wachtlijsten zijn aanzienlijk.

In het middelgrote pickup -segment blijft de Toyota Tacoma de tophond, maar viel op één plek in Q1. De drie grootste rivalen zijn de Chevrolet Colorado en de Nissan Frontier. De geheel nieuwe 2022-versie van de Tacoma zal naar verwachting in september 2021 worden gelanceerd.

Volkswagen Golf – Ondanks dat het een hybride is, blijft de golf een populaire auto in het VK. Het is een compact benzinekluik, plug-in hybride en vierwielaandrijving. Het is naar verwachting een van de meest populaire auto’s in 2022.

Honda HR-V-Als de kleinste SUV in Hondas-line-up, wint de HR-V marktaandeel en staat in de top 25 van best verkopende auto’s voor Q1 2022. De HR-V heeft een jaar geleden niet eens de top 20-lijst gemaakt. Honda zal in de nabije toekomst waarschijnlijk een nieuw hybride model introduceren.

Scroll naar boven