Het kiezen van het juiste type autoband en brandstofverbruik

Of u nu van plan bent om een nieuwe auto te kopen of gewoon de kilometerstand op uw bestaande voertuig wilt verbeteren, het kiezen van het juiste type autoband is een belangrijke beslissing. De juiste soort band kan het brandstofverbruik verbeteren, evenals hantering en tractie. Het type autoband dat u selecteert, kan ook afhankelijk zijn van uw rijstijl. Als u van plan bent uw voertuig in stedelijke gebieden te gebruiken, kan het verstandig zijn om een band te kiezen met minder rollende weerstand.

Rolweerstand is de maat voor de hoeveelheid inspanning die nodig is om een band vanuit een gestopte positie te verplaatsen. Het kan op elk moment tijdens een levensduur van een banden worden gemeten. De meest efficiënte band is er een die de laagste hoeveelheid rolweerstand heeft.

Een meer uitgebreide studie zou een boekhouding van de hele levenscyclus van een band hebben opgenomen. Hoe beïnvloedt de rolweerstand van banden bijvoorbeeld het brandstofverbruik? Het is duidelijk dat hoe meer rolweerstand een band heeft, hoe meer brandstof het gebruikt. Het ministerie van Energie schat dat 4 tot 11 procent van het brandstofverbruik te wijten is aan het rollen van banden. Met behulp van simulaties schatten ze dat een vermindering van 10 procent in RRC een toename van het brandstofverbruik van 1 tot 2 procent oplevert. In absolute termen is de reductie van 10 procent klein. De toename is echter afhankelijk van de grootte van uw voertuigen, dienstcyclus en bedrijfsomstandigheden.

Afgezien van de meest efficiënte band, zijn er veel factoren die het brandstofverbruik beïnvloeden. Een groter voertuig gebruikt bijvoorbeeld meer brandstof. Bovendien kan uw rijstijl van invloed zijn op de MPG van uw voertuigen. Je wilt ook zoeken naar een band met de beste grip- en gripverbeterende materialen.

Een andere belangrijke overweging is de loopband van uw banden. Banden met een hoge uniforme bandenkwaliteitskwaliteit (UTQG) rating hebben een hoger niveau van tractie. Ze hebben ook meer duurzaamheid en zijn gemakkelijker te onderhouden. Als u van plan bent veel off-road rijden te doen, wilt u misschien een band met een hogere snelheidsbeoordeling overwegen. Een band met een hogere snelheidsclassificatie was bijvoorbeeld goed voor 22 procent van de vervangende bandenverzendingen in 2004.

Een van de meest indrukwekkende technologische ontwikkelingen in de bandenindustrie is het gebruik van nieuwe materialen om de rolweerstand te verminderen. Deze nieuwe materialen zijn opgenomen in het banden loopvlakontwerp om de hoeveelheid kracht te verminderen die nodig is om een band te rollen. Een ander voordeel is dat de hoeveelheid brandstof die wordt verbruikt door een lage rollende weerstandsband minder is bij het versnellen. Bovendien wordt het werkbereik van de cilinderuitgang verhoogd.

Deze factoren vertalen zich echter niet noodzakelijkerwijs in een toename van het brandstofverbruik. Eén studie wees zelfs uit dat rolweerstand niet de belangrijkste reden was voor een toename van het brandstofverbruik. Hoewel een vermindering van 10 procent in RRC het brandstofverbruik met één tot twee procent zal verhogen, is de werkelijke toename afhankelijk van de voorwaarden waarin u van plan bent uw voertuig te bedienen. Bovendien ben je misschien beter af met een all-season band.

Scroll naar boven