Hoe maakt u uw auto schoon?

Uw auto schoonmaken kan een ontmoedigende taak zijn. Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn. Met een paar gewone huishoudelijke producten en een beetje elleboogvet kunt u een met vuil bedekt interieur veranderen in een sprankelend schoon hoekje.

Het eerste wat u moet doen is de staat van uw auto beoordelen. Als je een ouder model hebt, moet je misschien investeren in beschermende verfproducten. Maar als uw auto nieuwer is, heeft hij waarschijnlijk al een robuuste blanke laklaag.

Bij het schoonmaken van uw auto moet u ervoor zorgen dat u de juiste maat spons of doek gebruikt. Dit zal helpen de hoeveelheid water die lelijke watervlekken achterlaat te minimaliseren.

Een microvezeldoek is ook een geweldige manier om uw auto schoon te maken. Besprenkel het met een vinylreiniger voordat u het over uw dashboard en andere binnenoppervlakken wrijft. Gebruik het een paar minuten om het vuil los te maken. Als je klaar bent, veeg je het af met een droge doek.

Een ander goed idee is om je stuurwiel te desinfecteren. Door het stuur te desinfecteren voorkomt u dat zweet en ziektekiemen zich door uw auto verspreiden.

Meestal is een microvezeldoekje voldoende zonder de lak van uw auto te beschadigen. Gebruik wel een zachte borstel of spons.

Als u toch bezig bent, vergeet dan niet alle troep die u hebt verzameld op te ruimen. Deze spullen kunnen ziektekiemen verspreiden die bacteriƫle ziekten kunnen veroorzaken.

Scroll naar boven